3D Services

Tandheelkunde is een discipline in drie dimensies. De mond is heeft immers hoogte, breedte én diepte. Desondanks voeren we onze diagnostiek nog vrijwel altijd uit met tweedimensionele techieken en beelden, als solo's, OPT's en Ceph's.

3D Imaging b.v. helpt met echte driedimensionele middelen. Zo beschikken we over een zeer geavanceerde CBCT-scanner, waarmee opnames gemaakt kunnen worden van een volume van 5x5x5 cm tot een volledige schedel, en van een nauwkeurigheid van 0,08 mm tot 0,2 mm.

Die beeldvorming kunnen we aanvullen met een optische scan van de mond, in de praktijk ook wel digitale afdruk genoemd, die een nóg nauwkeuriger afbeelding van de kaak en dentitie geeft.

Van deze beeldvormingstechnieken maken we ook gebruik bij onze implantaatplanningsservice, die u een kant en klaar plan geeft voor de plaatsing van implantaten bij uw patiënt. Voor Simplant-gebruikers voeren we al jaren conversies uit van de ruwe (CB)CT-beelden naar uw planklare Simplant-bestand, eventueel inclusief het zichtbaar maken van de nervus mandibularis en andere structuren. Geregistreerde gebruikers vinden bovenin het scherm een extra menuoptie voor het invoeren van opdrachten.

 

Op de volgende pagina's leest u meer over deze services. U kunt ook een keuze maken uit het menu links om rechtstreeks naar de pagina van uw interesse te gaan.

CBCT-Scanservice
Digitale afdrukken
Conversie naar Simplant
Implantaatplanning
3D printing