CBCT Scanservice

Voor het maken van een conebeam CT-scan maken we gebruik van onze Vatech Pax Zenith scanner, die mogelijkheden biedt van het fotograferen van een volume van 50x50x50mm met een resolutie van 0,08mm tot aan het schieten van een volledige schedel met een afmeting van 240x190x190mm met een resolutie van 0,20mm. De juiste instelling is uiteraard afhankelijk van uw indicatie, maar dit opnamespectrum zorgt er voor dat voor iedere indicatie een instelling kan worden gemaakt. Houdt u er rekening mee, dat u verantwoordelijk bent voor het beoordelen van het gehele gefotografeerde spectrum?

Mocht de reis naar onze locatie in Garderen voor uw patiënt te ver zijn, dan beschikken we ook over scanmogelijkheden in Utrecht (Tandheelkundig Centrum Contrast) en Noord-Scharwoude (Centrum voor Tandheelkunde De Kiezel).

De output van de scan wordt naar keuze geleverd op cd-rom met 3D-viewer, de inhoud van de cd als bestand via ons eigen, beveiligde WeTransfer-kanaal of als set van DICOM*-bestanden. In alle gevallen worden deze DICOM-bestanden meegeleverd, zodat u ze desgewenst in uw eigen viewer of software kunt inlezen.

 

 

Voor het aanvragen van een CBCT-scan voor uw patiënt dient u geregistreerd gebruiker te zijn. Na inloggen als geregistreerd gebruiker treft u bovenin deze site in het menu een optie aan waarmee u de pagina voor het aanvragen van de scan kunt openen.

 

* DICOM – Digital Imaging and Communications in Medicine is de internationale standaard voor de uitwisseling van medische beeldinformatie, zie ook dit Wikipedia-artikel