impDAT Sterilisatiebeheer

Twee jaar geleden werd een nieuwe loot aan de impDAT stam gepresenteerd, de impDAT sterilisatiebeheer-module. Hiermee is het mogelijk geworden, naast die waarop impDAT Documenteren antwoord geeft, ook vragen te beantwoorden als: met welke tray werd deze patiënt behandeld? En door welke medewerker werd deze op welke datum gesteriliseerd? Met hoeveel druk? Welke temperatuur?

ImpDAT Sterilisatiebeheer biedt end-to-end beheersing van uw sterilisatieproces. Met simpele barcodes is precies te traceren welke instrumenten wel, en welke nog niet zijn gesteriliseerd. Daarbij biedt het programma een grote mate van flexibiliteit. U kunt instrumentensets koppelen aan vaste indelingen, zoals in trays, en deze weer in bijvoorbeeld containers. U kunt kiezen voor vaste beladingen. Maar daar ook in voorkomende gevallen weer volledig van afwijken, omdat de praktijk nu eenmaal weerbarstig is.

ImpDAT Sterilisatiebeheer maakt gebruik van de verantwoordelijkheden zoals die in de praktijk verdeeld zullen (moeten) worden. Een afgerond sterilisatieproces kan slechts worden vrijgegeven door personen die u daarvoor autoriseert. En het vrijgeven van een proces kan worden gekoppeld aan het protocolbestand van uw Sterilisator/autoclaaf. Voor een aantal systemen gebeurt dat zelfs al automatisch. 

Van uw apparatuur, maar ook van relevante instrumenten, kunt u bijhouden wie de leverancier is, wie het onderhoud levert, wat de onderhoudscyclus is en wanneer een apparaat een onderhoudsbeurt nodig heeft. Uiteraard wordt daarbij weer gebruik gemaakt van de database aan leveranciers die al in impDAT ingebouwd is. Kortom: met impDAT Sterilisatiebeheer zet u een nieuwe stap in het kwaliteitsbeheer van uw praktijk! 

Meer weten over de voordelen van impDAT Sterilisatiebeheer?  Wij nemen graag contact met u op om alle voordelen te bespreken!